Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rimbo vann toppmötet

Grismatch. Det är en korrekt beskrivning av toppmötet mellan Vassunda och Rimbo. Men när det smällde som mest i närkamperna plockade Rimbo fram skönspelet.
- Vilken kämpaseger. Jag har ont i hela kroppen, säger Ken Tollbring efter segern med 32-30.

Annons

Att matchen var viktig gick inte att ta miste på. Rimbospelarna möttes av en fullsatt Alsikehall och ett Vassundaförsvar med mord i blicken.

Åtminstone såg det ut så. Rimbo fick slita hårt för varje mål, och det tidigare så lyckosamma kontringsspelet fungerade inte alls.

Vassunda spelade på gränsen, om inte över, vad som normalt ska vara tillåtet. Trots det ryckte Rimbo tidigt åt sig ledningen och gick till paus med ett femmålsövertag. Sen hände något.

- Vi blev alldeles för stillastående. Matchen gällde otroligt mycket, det blev lite nervöst och Vassunda började knapra in på oss, säger Rimbotränaren Mikael Södergren.

Det var precis vad Vassunda gjorde. Och med tjugo minuter kvar gick de också upp i ledningen, för första gången i matchen.

Då visade Rimbospelarna varför det är på väg mot division ett. Helt plötsligt ville alla avsluta. Alla kämpade hem. Alla blev hetare.

- Vi är nog bredare än vad vi själva tror. Det är skönt för mig som tränare att ha många alternativ. Just nu känns det bara så jäkla skönt. Men vilken pärs, säger Mikael Södergren.

Hetast av dem alla var Ken Tollbring. Han passade, bröt uppspel och gjorde mål. Det krävdes en punktmarkering för att, tillfälligt, få stopp på honom.

- Ja, de försökte störa oss i anfallet. Men den här matchen skulle vi bara vinna, säger Ken Tollbring.

Så blev det också. I slutet orkade inte Vassunda hålla jämna steg med Rimbo, som bara fortsatte att trumma på. Segersiffrorna skrevs till 32-30. Nu är division ett nära.

- Ja, nu ska det extremt mycket till för att vi inte ska vinna serien, säger Mikael Södergren.

Mer läsning

Annons