Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rimbo IF ska bygga hallen

Ett stort steg mot en ny hall. Rimbo IF vill stå som byggherrar.
Nu väntar de på ett beslut om kommunen går in som borgenärer för ett lån innan bygget kan starta.
- Det kommer att bli en hall, säger Hans Alfredsson.

Annons

Turerna kring den eventuella hallen i Rimbo har pågått länge. Men nu verkar det vara löst.

Rimbo IF har bestämt att de vill stå som byggherrar till hallen. Diskussioner har förts med kommunen om att den i sådana fall ska gå in som borgenärer för ett lån.

Det är väldigt nära, jag vill bara gå igenom några detaljer med kommunen. Till 95 procent så blir det så, säger Rimbo IF:s ordförande Hans Alfredsson.

När kan den tidigast stå klar i sådana fall?

Jag tror att den kan vara klar en bit in på 2010, säger Alfredsson.

Att Rimbo IF bygger hallen är det snabbaste alternativet.

Men i förra veckan lät det mer tveksamt då föreningen skulle bli tvungna att betala moms och då var det ledande hallförslaget för dyrt.

Nu har Rimbo IF fått ett nytt bud från det ledande byggföretaget men hur mycket det skiljer från den utsatta budgeten på 20 miljoner vill Alfredsson inte gå in på.

Det är ett bra bud. Det ska inte vara några problem, säger Alfredsson.

Inom kort kommer Rimbo IF att kalla alla föreningar som är intresserade av att hyra in sig i hallen till ett möte.

Vi ska samla föreningarna för att höra hur de ska ha det, säger Alfredsson.

Kommunalrådet Kjell Jansson (M) medger att diskussioner har förts om att kommunen eventuellt kan gå i borgen för ett lån och att det är det snabbaste alternativet. Men han betonar samtidigt att de inte har berett ärendet färdigt ännu och att majoriteten inte heller har beslutat något.

Men det här påskyndar processen och underlättar ärendet, säger Jansson.

Ett beslut om att gå in som borgenärer måste fattas på ett kommunfullmäktige. Nästa fullmäktige är i maj. Men om majoriteten är överens så kan det förberedande arbetet starta innan dess.

Vi jobbar så skyndsamt vi kan. Vi i majoriteten är positiva, men vi måste prata ihop oss, säger Jansson.

Beslut om elitserien skjuts upp en vecka

På onsdagen skulle Rimbo HK ha bestämt sig för om det blir elitserien eller inte nästa säsong. Men beslutet skjuts nu upp till nästa vecka.

Den 2526 april har Handbollsförbundet tävlingsmöte. Då ska serierna spikas och klubbar måste till dess ha tackat ja eller nej till de platser som de spelat sig till. Egentligen skulle beslutet ha lämnats in till Handbollsförbundet redan i går, men då Rimbo HK fortfarande har flera stora frågor att lösa lyckades klubben få uppskov till nästa onsdag.

Innan dess är det flera saker som klubben måste ta tag i.

Var ska Rimbo HK spela?

Tävlingskommittén ska inom kort besiktiga Sportcentrum i Norrtälje för att  se om det går att spela där. Planen är verkligen inte optimal, framför allt handlar det om golvet, säger Helene Tollbring, Rimbo HK.

Flera små arbetsgrupper har nu bildats. En kommer att kontakta kommunen för att se om det finns någon möjlighet att göra något åt golvproblemet.

Det finns mattor man kan lägga ut. Skulle man kunna hjälpa oss meden sådan sak vore det bra, men det är upp till kommunen nu, säger Tollbring.

En annan grupp kommer att kontakta Rimbo IF för att föra en dialog om hallbygget. Klubben kommer även att kolla upp om det finns halltider i Märsta och Täby.

Sedan kommer vi att spela åtminstone ett par matcher i Uppsala, det kommer förbundet hjälpa oss med.

Det låter som om det lutar åt att ni kommer att tacka ja till elitserieplatsen?

Det är förstås det vi jobbar för, men det kommer att kosta mycket för oss då vi får spela alla hemmamatcher på bortaplan, säger Helene Tollbring.

Mer läsning

Annons