Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rimbo föll i seriefinalen

En handbollsmatch varar i 60 minuter. Då duger det inte att göra det bra i 35. Rimbo förlorade seriefinalen mot Irsta i damettan i handboll, trots en bra start.
- Förhoppningen var att ge dem en rejäl match, men nu är jag mest besviken, säger Rimbotränaren Mattias Bredenfeldt efter matchen i Västerås som slutade 33-26.

Annons

Som sagt, Rimbo började bra och tog kommandot i bortamötet med serieledande Irsta.

Rimbotjejerna låg hela tiden ett par mål före i målproduktionen.

Men när Irsta gått ikapp och tagit ledningen med 10 hände något.

Vi började slarva och ta avslut från svåra lägen, säger Bredenfeldt. Då åkte vi på flera kontringsmål och Irsta kunde göra ett ryck.

I början av den andra halvleken åt sig Rimbo närmare, till underläge 1719, men närmare kom inte tjejerna.

Jag förstår inte riktigt varför, men vi började bli stressade fast vi inte behövde. Det var ju fortfarande långt kvar av matchen.

Men Irsta rann ifrån och vid underläge 2127 tog Rimbo time out.

Då frågade jag om vi skulle ge upp eller börja kämpa, säger Bredenfeldt.

Tjejerna valde att kämpa och gick snabbt upp till 2427.

Sedan föll vi tillbaka igen. Det här var ingen bra match av oss. Åsa Borg i målet var strålande och Emelie Andersson Kraft var klart bäst av utespelarna.

Men alldeles för många kom inte upp i normal klass, säger Bredenfeldt. Sedan var vi lite förvagade av att Johanna Janssons vadskada stoppade henne från spel, men vi ska ändå kunna bättre än så här.

Rimbos mål: Emelie Andersson Kraft 7, Malin Söderlund 7, Johanna Lillje 3, Evelina Åkerlind 3, Stephanie Lundin 2, Ronya Harnebäck, Josefine Karlebo, Elin Fröjd, Jessika Eriksson.

Mer läsning

Annons