Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridhusbygge väl finansierat

Bygget av den nya ridhusanläggningen i Rimbo är påbörjat.
Utöver pengar från Norrtälje kommun får Ridklubben Rimbo Ryttare ekonomisk uppbackning från både Allmänna arvsfonden och Roslagens sparbank.

Annons

Stall med plats för både ridskolehästar och privathästar, ridhus samt uteridbanor ingår i den anläggning som just nu påbörjats i det nordostliga hörnet av Vallby industriområde.

Kommunen har lovat att bidra med fyra och en halv miljoner kronor för stallbygget samt att borga för ytterligare sex miljoner kronor. Därtill ska det kommunala årliga bidraget höjas från 120 000 kronor till 200 000 kronor.

Kommunen har även avsatt 760 000 kronor för att riva Vallby gård när Rimbo nya ridskola och Ridklubben Rimbo ryttare flyttat sin verksamhet till den nya anläggningen. Planen är att flytten ska genomföras under vintern 20082009.

Ansamlingen av stenar som hopar sig vid markarbetet gör att det än så länge emellertid ser ganska tungjobbat ut.

Men ekonomiskt har ridklubben lyckats bra med att få uppbackning även från andra håll än Norrtälje kommun. En ansökan till Allmänna arvsfonden har givit gehör. Vad NT erfar handlar det om hela 2,9 miljoner kronor. Sedan har Roslagens sparbanks stiftelse lovat att köpa namnet på ridhuset för 400 000 kronor. Riktigt vad det blir är ännu inte bestämt, annat än att det ska ha anknytning till Roslagens sparbank.

 Det ska också vara lite hemligt tills det ska döpas i mars 2009, säger Tomas Ackelman från Roslagens sparbank.

Han gillar att pengar från bankens stiftelse denna gång gagnar Rimbo och flickor, två komponenter som annars ofta hamnar i skymundan av andra orter och kön.

I början av augusti planerar ridklubben att ha en offentlig presentation både av hur den färdiga anläggningen ska se ut och vilka sponsorerna är. Bidragsansökningar har, utöver de redan nämnda, bland annat även skickats till Idrottslyftet, Stiftelsen Prins Gustaf Adolfs och Princessans Sibyllas minnesfond och Handslaget.

Sofi Piehl

Mer läsning

Annons