Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

RHS-gymnasiet lägger ner Norrtälje Enskilda

På onsdagen kunde norrteljetidning.se berätta att det var RHS som var den hemliga köparen av konkursdrabbade Norrtälje enskilda gymnasium. Nu står det klart att RHS ägare kommer att lägga ner den uppköpta konkurrenten och slussa över eleverna till RHS-gymnasiet.

Annons

Personal, föräldrar och elever informerades på ett möte på onsdagskvällen.

Vår ambition är få en så smidig övergång som möjligt. Och att snarast kunna slussa över eleverna till RHS-gymnasiet. För det är klart, det handlar om ekonomi, säger vd för RHS-gymnasiet Kemel Benali.

Vad som händer med de åtta deltidsanställda på Norrtälje enskilda gymnasium är oklart. Ledningsgruppen på RHS-gymnasiet ska göra en analys och en ny kursplan för eleverna för att se vilka behov som finns. Därefter vet de vilka resurser som kommer att behövas.

Rektorn på Norrtälje enskilda gymnasium, Roland Ahlström, kommer inte att fortsätta som rektor hos RHS-gymnasiet. Det blir i stället nuvarande rektorn Gun Hedman-Champdavoine, hon är också rektor för RHS-gymnasiet i Åkersberga.

Köpet av den konkursdrabbade friskolan innebär att RHS-gymnasiet tar över tillstånd, verksamheten, eleverna och inventarierna. Hyreskontraktet för Norrtälje enskilda gymnasium har upphört i och med konkursen och RHS-gymnasiet planerar slussa över eleverna till RHS-gymnasiets lokaler så snart som möjligt.

Enligt Kemal Benali kommer ägarbytet inte att påverka eleverna. Det som eleverna blivit lovade på Norrtälje enskilda gymnasium kommer RHS-gymnasiet också att erbjuda.

Men visst kan det påverka eleverna rent mentalt. En del har inga som helst bekymmer med omställningen, medan andra kan uppleva det som lite jobbigt, säger han.

Mer läsning

Annons