Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurang öppnar igen i Hallstavik

Efter sju månader kan Folkets Hus restaurangen i Hallstavik nu åter öppna.
-Vi har fått klartecken från konkursförvaltaren att vi får öppna. I februari ska det vara klart med en ny arrendator, säger Lars-Erik Jansson, ordförande i Folketshusföreningen.

Annons

Den tidigare restaurangarrendatorn smet från sitt uppdrag sedan han hamnat i ekonomisk knipa. I våras försvann han och lämnade efter sig Folkets Hus i sticket med obetalda hyror. Sedan arrendatorn försvann har Folkets Hus inte haft tillgång till restaurangen.

Företaget som arrendatorn drev har gått i konkurs och konkursförvaltaren och kronofogdemyndigheten har varit på plats i restaurangen och inventerat tillgångar och tagit hand om de saker som det funnits något värde i.

Hos kronofogdemyndigheten har företaget skatteskulder motsvarande 379 500 kronor. Folkets Hus i Hallstavik har en fordran på 60 000 kronor i obetalda hyror. Enligt konkursförvaltaren Magnus Cederlöw kommer Folkets Hus inte att få ut några pengar.

-Nej, det finns inga tillgångar i konkursboet, säger Magnus Cederlöw, som skriftligen meddelat Folkets Hus att de får öppna restaurangen igen.

Enligt Cederlöw kan varken han eller kronofogdemyndigheten nå arrendatorn eftersom han är försvunnen.

Enligt Lars-Erik Jansson har mellan fem och tio personer visat intresse för att driva restaurangen i Folkets Hus.

Det är roligt, vi har intervjuat fem stycken och flera kommer från vår region. Vi räknar med att restaurangen ska kunna öppnas i februari, säger han.

Mer läsning

Annons