Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Renhållningschef om sophämtning

Kommunens byte av entreprenörer för sophämtningen har inte gått smärtfritt.
Delta i debatten här

Annons

Särskilt besvärligt har det varit i Hallstavik och i Gottröra-trakten.

Alla hushåll som tidigare haft hämtning varje vecka, har nu dessutom fått nöja sig med att säckhållaren töms var fjortonde dag. Dessutom har de allra flesta av abonnenterna inte fått ut de nya plastkärlen som ska rymma 190 i stället för 160 liter.

Den nya renhållningstaxan började också gälla vid nyår.

Kommunens renhållningschef Jörgen Örnestav tycker så här i efterhand att kommunen borde ha gått ut med en bredare informationskampanj inför förändringarna.

Med facit i handen skulle vi också ha sett till att de nya kärlen kommit ut ett år tidigare. Men nu måste vi försöka lösa situationen som den är, säger han och hoppas att allt ska flytta på bättre i slutet av januari.

En förutsättning är också att de nya kärlen kommer ut. Entreprenörerna ska prioritera hushåll som hade tömning varje vecka förra året. I slutet av mars ska alla sådana abonnenter ha de nya kärlen.

Har du frågor eller synpunkter på sophämtningen? På onsdag mellan klockan 14 och 15 kan du chatta direkt med kommunens renhållningschef Jörgen Örnestav här. Där kan du för övrigt redan nu ställa dina frågor.

Mer läsning

Annons