Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektorn på Grindskolan slutar: "Inte riktigt samma förutsättningar nu som då"

Grindskolans rektor Cecilia Eriksson lämnar sitt uppdrag. Anledningen är att uppdraget som hon tackade ja till för cirka ett år sedan "inte riktigt har samma förutsättningar nu som då", skriver hon i ett brev som skickats till elevernas vårdnadshavare.

Annons
Cecilia Eriksson.

Cecilia Eriksson skriver i brevet att hon efter några veckors betänketid bestämt sig för att sluta. "Grindskolan har under flera år haft en gynnsam ekonomi men inför 2018 behöver skolans resurser ses över och anpassas. Jag har därför känt att jag måste ta ställning till mitt uppdrag och kommit fram till att jag inte är rätt person att driva Grindskolan."

Hon kommer att jobba läsåret ut och slutar den 20 juni. Det är ännu okänt vem som kommer att efterträda Cecilia Eriksson.

Grindskolan har genomgått stora förändringar de senaste åren. När skolan slog upp portarna till höstterminen 2017 var det till en ny skola – med två parallella högstadium och en enad grundsärskola.

Beslutet att utöka Grindskolan möttes av kritik, bland annat från Liberalerna.

NT har också tidigare skrivit om att föräldrar varit kritiska till att all kommunal särskoleverksamhet för grundskolan flyttats till Norrtälje och Grindskolan. 

Mer läsning

Annons