Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rejält oväder att vänta

Inför måndagskvällen varnar SMHI för ett rejält oväder i Stockholms län. Lokalt kan det komma uppemot 55 milimeter.

Annons

Ovädret kommer från södra Sverige och väntas dra in över Stockholm under måndagseftermiddagen och håller sedan i sig ett dygn. Än så länge har en klass 1 varning utfärdats. Det innebär att SMHI väntar sig en väderutveckling som kan innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner.

- Vi har gått ut och varnat eftersom Stockholms län kan få upp till 50 millimeter regn under kvällen. I kombination med kraftiga vindar blir det ett riktigt oväder, säger meteorologen Johan Lundgren på SMHI till dn.se.

När regnet kommer kan det bli problem på vägarna och det finns risk att källare och gatubrunnar svämmar över. Den som är ute till havs bör också söka sig i hamn. På Norra Östersjön och Ålands hav kommer det på måndagen att blåsa ost- eller nordostlig vind. I de svenska farvattnen kan det tidvis blåsa 15 meter per sekund, under natten upp mot 18 meter per sekund. Under tisdagen avtar vinden.

Även om regnet drar bort på tisdagen ser förra veckans varma väder ut att vara ett minne blott och enligt SMHI väntas temperaturen ligga kring 20-gradersstrecket under resten av veckan.

Åsa Forsberg 

[email protected]

Mer läsning

Annons