Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regnbågskaka

Annons

Ingredienser:

2 ägg

2 dl socker

1 dl kaffegrädde

30 g smör eller margarin

2,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk kakao

1 msk vaniljsocker

Fyllning:

100 g smör

1 dl florsocker

1 äggula

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker, smält smöret. Vispa i grädden. Tillsätt mjölet och det smälta smöret. Dela upp smeten i två delar; tillsätt kakao till den ena och vaniljsocker till den andra. Grädda i 2 st avlånga smörade och bröade formar i ca 30 minuter.

Gör fyllningen genom att blanda ihop alla ingredienser till en smet. Dela upp fyllningen i två skålar, tillsätt några droppar grön respektive röd karamellfärg. Dela kakorna mitt itu. Varva ljus och mörk botten med de två sorterna smörkräm.

Mer läsning

Annons