Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prisförvirring till Uppsala

Sedan SL tog över busslinjen mellan Norrtälje och Uppsala har det varit oklart för många vad man ska betala när man åker över länsgränsen.
Från den 1 oktober ska det dock finns ett busskort som man kan åka hela vägen med.

Annons

Läsare har hört av sig till NT och sagt att det rått stor förvirring om vad en resa över länet kostar och att varken busschaufförer eller biljettinformatörer från varken UL eller SL verkar ha något bra svar på det.

Gisela Poellinger, pressekreterare på SL, hur fungerar det? Det smidigaste är att köpa det nya kortet som gäller över länsgränserna. Om man pendlar från Uppsala till Norrtälje och bor i UL:s trafikområde kan man även åka hela vägen med deras länskort, vilket är billigare.

Den nya kortet gäller från och med den 1 oktober gäller för resor i hela Upplands län och i zon C Nord, som innefattar Norrtälje kommun ner till norra Österåker, i SL:s distrikt. Kortet kommer att kosta 1 210 kronor.

Tanken är att man ska klara resan med endast ett kort. Tidigare fick man alltid betala olika taxor för olika län, vilket kunde bli osmidigt, säger Sture Johansson, informationschef på UL.

Fotnot: Läs om alla betalsätt i fredagens Norrtelje Tidning.

Mer läsning

Annons