Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pove Persson: Man förtjänar att vara med i Norrtelje Tidning

Nu ska jag prata lite om NT:s sportbevakning. Det känns nämligen som ett förtydligande är på sin plats.
NT-sporten är ingen allmän anslagstavla.
NT-sportens bevakning utgår inte, och ska inte heller göra det, från något rättviseperspektiv.
NT-sporten försöker se till ett allmänintresse.
Då kan vi inte lyssna bara på de som kontaktar oss, för de är ofta ute i egen sak och vill att vi skriver om just deras lag eller idrott.

Annons

Förstå mig rätt nu.

Vi vill inget hellre än att ni hör av er med tips på och idéer om vad vi kan skriva om.

Vad jag menar är att ni inte kan förvänta er att vi gör det varje gång.

Vi är absolut inte en tidning som bara vill bevaka elit, vi vill bara när det handlar om idrott på lägre nivå skriva om det på ett annat sätt, så att det även kan intressera de som inte är knutna till det laget eller den klubben.

Det var inte länge sedan företrädare för Rimbo HK var mycket kritiska till hur NT bevakade handbollen i Rimbo. Vi skrev alldeles för lite om klubbens alla duktiga lag, menade de. Nu har jag inte hört det på länge.

Och det beror inte på att de under flera år klagade mer eller mindre återkommande.

Inte alls.

Det beror helt enkelt på att klubben levererar. Klubben har en framgångsvåg av sällan skådat slag och givetvis hänger NT-sporten på med bevakning.

Att vara med på NT-sportens sidor är något man förtjänar. Det är ingen rättighet man som sportutövare har.

Jag vet att både ishockeyn och bandyn i Norrtälje är kritiska till att vi inte skriver mer om deras lag. Även Rimbo hockey.

Men det är naturligt. Alla sporter lever i en kokurrenssituation om utrymmet och vår arbetstid. Vi prioriterar och gör det i första hand efter hur sportsligt intressant det är, men också efter hur publikt intressant det är, vilket är enkelt att mäta, eller, om det handlar om en individuell idrottare, om denne antingen är intressant för sina sportsliga framgångar eller som människa helt enkelt.

Vi har fyra, 4, timmar arbetstid att fördela på fredagar och lördagar. Spelar då Rimbo HK hemmamatch är vårt val självklart.

Det får Spillersboda, Norrtälje IK, Norrtelje BF, BwK Ankaret, IBK Roslagen och Rimbo Hockey med flera finna sig i.

Både bandyn och ishockeyn i kommunen har genom åren fått en alldeles för ”stor” bevakning om man ser det till det sportsliga resultatet.

Bandyn har vid några tillfällen antytt att det lite är upp till NT att se till att höja intresset för bandyn i kommunen.

Till dem säger jag: det har ju inte hjälpt!

Oavsett hur mycket bandy vi skrivit är det inte fler än 25-30 personer där och tittar.

Hockeyn har en betydligt större publik, jag gillar killarna i lagen, men det händer ju ingenting på det sportsliga planet.

Norrtälje IK och Rimbo harvar på samma nivå, år efter år, men det händer absolut ingenting.

Det handlar före jul om att komma till alltvåan eller inte, efter jul om att nå kval till ettan eller inte, eller, om man missat alltvåan, om att inte ramla ned i trean.

Men nu till det tråkigaste.

Vi vet redan innan säsongen att även om NIK skulle ta sig till kval och om de mot förmodan skulle lyckas där och bli klara för ettan, skulle de spela i tvåan året efter. Bara för att de inte har råd att gå upp.

Likadant om de skulle åka ned i trean, då är sannolikheten stor att de erbjuds att vara kvar i tvåan eftersom det lag som tog sig upp från trean inte har råd att gå upp i tvåan.

Berätta för mig om det sportsligt intressanta i det?

Vi på NT-sporten vill därför istället för att ha fokus på själva matcherna, skriva om enskilda spelare och personligheter.

Då får det handla om vilken sport som helst.

Då ska det handla om vilken sport som helst.

Vi tänker fortsätta att göra nedslag och berätta om företelser i samband med matcher, eller om enskilda spelare. Eller som härom veckan när NT såg Rimbo Hockeys match mot Hanviken i alltvåan tillsammans med två av lagets trogna supportrar, för att ge deras bild av matchen.

Enkelt uttryckt, ni klubbar som vill att NT ska bevaka era matcher utifrån ett sportsligt perspektiv får allt börja leverera.

Då löser sig ”problemet” av sig självt.

Vill ni vet hur man gör? Fråga Rimbo HK.

De har nämligen gjort hela resan. Från att klaga till att synas i tidningen.

Och, som sagt, att de nu syns så mycket beror INTE på att de klagade.

Mer läsning

Annons