Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populära matlådor på Väddö

Grytor, pastasallader, kycklingwok, husmanskost och vegetariskt. Ica Väddös hemlagade matlådor har blivit en riktig succé - prova att laga matgängets bästa rätter.

Annons

Pastasallad med räkor (ca 4 port)

1 l kall kokt pasta

3 dl gräddfil

200 g färdig ishavsröra

1 msk hackad rödlök

1 msk hackad gräslök

1 tsk hackad dill

2 krm italiensk salladskrydda

3 tomater

100-200 g skalade räkor

1. Skär tomaterna i bitar. Häll i allt i en skål och blanda ihop.

2. Garnera med tomater, räkor och dill.

Lövbiffgryta (ca 4 port)

400 g lövbiff

2 gula lökar

1 dl syltlök

1 liten burk hela champinjoner

1,5 msk senap

1 dl creme fraiche

2 dl mjölk eller vatten

1 krm svartpeppar

1 krm salt

1 köttbuljontärning

2 msk soja

1. Hacka löken och strimla kökttet.

2. Fräs löken i lite smör i cirka 2 minuter.

3. Lägg i den strimlade lövbiffen, buljontärningen och vätskan.

4. Låt alltsammans puttra i cirka 10 minuter. Låt puttra i ca 10 min.

5. Tillsätt övriga ingredienser och låt allt puttra vidare i ytterligarer 10 minuter. Servera med kokt ris eller valfri potatis.

Kycklingwok (ca 4 port)

400 g kycklingfilé

500g frysta wokgrönsaker

1 röd paprika

250 g äggnudlar

1/2 dl thaisås

2 msk soya

1/2 dl teriyakisås

1. Strimla kycklingfiléerna och fräs dem lätt i en het panna i cirka 5 minuter.

2. Strimla paprikan och lägg sedan ner det färska grönsakshacket i pannan tillsammans med wokgrönsakerna.

3. Fräs alltsammans i ytterligare 5 minuter.

4. Koka nudlarna i 3-4 min, tag upp och skölj i kallt vatten. Lägg sedan ner nudlarna i pannan och tillsätt thai- och teriyakisåsen. Låt alltsammans bli varmt och servera.

Mer läsning

Annons