Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen söker ansvariga för skrotbranden

Branden vid Malsta bilskrot flammade upp under natten till torsdag. Norrtälje brandförsvar fick återigen ta sig till platsen för att bekämpa branden.
– Vi räknar med att det kommer att brinna några dagar till, säger Kjell Mörnberg, insatsledare för Norrtälje räddningstjänst.

Annons

Eldsvådan som totalförstörde Malsta bilskrot startade vid lunchtid på onsdagen och krävde stora resurser av brandförsvaret.

Förstärkning från både Stockholm och Södertörn fick hjälpa till med att få bukt på branden. 

Fem släckbilar, fem tankbilar och flera ledningsenheter deltog i släckningsarbetet. En person fick föras till sjukhus med brännskador.

Under natten till torsdag flammade branden upp igen och räddningstjänsten fick återigen ta sig till platsen.

Släckningsarbetet är svårt när det ligger så mycket material och pyr. Vi kommer inte in överallt så ägarna får hålla koll på platsen och kontakta oss om det flammar upp igen, säger Kjell Mörnberg. 

En utredning har tillsats för att reda ut hur branden spridit sig, och om de närvarande hade behörighet att vara på platsen.

Vi har tre misstänkta för allmän farlig vårdslöshet, säger Marie Lundberg, tillförordnad rotelchef på krimavdelningen i Norrtälje.

Eftersom man ännu inte lyckats släcka branden är arbetet med utredningen något försenad.

I och med allt bråte så kan vi inte komma in och undersöka överallt. Det blir för farligt för våra tekniker så vi får vänta tills allt är utbrunnet, säger Marie Lundberg. 

Malsta skrotupplag totalförstördes i branden och material för flera miljoner beräknas ha gått upp i rök.

Patrik Ekström

Lina Jonsson[email protected]

[email protected]

Mer läsning

Annons