Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen förbereder för stökig valborg

I fjol var det kallt och relativt lugnt i Norrtälje kommun på valborgskvällen. I år är det varmt och polisen räknar med en händelserik afton.

Annons

Normalt kan det bli ganska stökigt. Därför förbereder vi ett stort antal insatser för att förebygga fylleri, langning och ordningsproblem, säger Sven Nilsson, närpolischef i Norrtälje.

Vissa platser i kommunen kommer att punktmarkeras av polisen. Bland annat valborgselden på Södra Bergen, Systembolaget, Societetsparken och Grisslehamns Marina. 

Utöver det räknar polisen valborg som en händelsestyrd afton och de kommer att förflytta sig i kommunen därefter.

Vi brukar ha en del problematik kring färjorna i Grisslehamn. Därför kommer vi att ha folk vid alla avgångar och ankomster under dagen, säger Sven Nilsson.

Polisen kommer även att ställa upp sitt mobila kontor i Societetsparken. Där ska inspektör Tomas Kedman och hans kollegor ta upp anmälan om brott och hålla förhör. 

Vid behov kan bussen även flyttas till annan plats och fungera som ledningscentral. Man har även förstärkt bemanningen från tidig morgon till sena natten.

Tanken är att vi ska finnas tillgängliga för allmänheten hela kvällen, säger Sven Nilsson.

Men hur gärna man än vill kan polisen inte vara överallt och därför riktar länspolismästare Carin Götblad en särskild uppmaning till alla föräldrar.

Vi behöver många fler nyktra vuxna ute bland våra ungdomar. På valborgshelgen dricker många unga alkohol för första gången och därför uppmanar vi alla föräldrar att engagera sig i vad deras barn gör, säger hon. 

Närpolischef Nilsson påpekar att det är extra viktigt att hålla uppsikt kring eldarna.

Vi har haft en del problem vid elden på Södra Bergen. Om det är bra väder stannar folk kvar sent och med tanke på klipporna kan det bli farligt. De senaste åren har det bara varit tur att det inte har skett någon olycka, säger Sven Nilsson som även vädjar till allmänheten att inte trotsa parkeringsförbudet och ställa bilen längs gångstigen upp till Bergstugan.

Händer det någonting däruppe kommer inte ett räddningsfordon fram om det står bilar på vägen. 

Åsa Forsberg [email protected]

Mer läsning

Annons