Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen dagen efter branden i Bergshamra: "Eventuellt kan det ha varit någon mer i villan"

En polisanmälan med rubriceringen mordbrand har upprättas efter lördagens villabrand utanför Bergshamra. Enligt obekräftade uppgifter ska mer än en person ha befunnit sig i huset när det brann. Då det fortfarande glöder på platsen skjuter polisen upp den tekniska undersökningen till nyårsdagen.

Annons

NT rapporterade live från platsen under lördagen:

Larmet om branden kom till SOS Alarm vid 07.10 på lördagsmorgonen. Räddningstjänsten kom fram till huset vid 07.35-tiden och då var hela huset övertänt. Senare under morgonen kunde Norrtäljepolisen meddela att en man hade lyckats ta sig ur villan. Mannen fördes till Norrtälje sjukhus med lindriga rökskador. Han fick lämna sjukhuset redan senare under lördagen.

– Han observerades på akutmottagningen men då det inte var något allvarligt behövdes han inte läggas in, berättar Jan Bergman, chefsläkare under jourtid på Norrtälje sjukhus.

Klockan 17 på lördagen lämnade räddningstjänstens alla enheter platsen och bevakningen lämnades istället över till polisen. Väktare har sedan dess övervakat området.

Läs mer: Pia blev vittne till branden

När polisen besökte brandplatsen på söndagsförmiddagen kunde de konstatera att det fortfarande glöder och därmed kan de ännu inte påbörja den tekniska undersökningen.

– Det sker inget förrän eventuellt imorgon. Det behöver svalna samt att det är nyårsafton idag så det kan hända saker som har högre prio, säger Antoni Ballarin, stationsbefäl i Norrtälje.

Det har under söndagen framkommit uppgifter om att ytterligare personer kan ha befunnit sig i villan när det började brinna, men Antoni Ballarin säger att detta inte är konfirmerat.

– Eventuellt kan det ha varit någon mer i villan men det vill vi bekräfta själva först, säger han.

Läs också: Fullt utvecklad brand i flerfamiljshus i Norrtälje

NT uppdaterar löpande artikeln med ny information.

Mer läsning