Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis misstänkt för grov misshandel i gångtunnel

En internutredning ska visa vad som egentligen hände i en gångtunnel vid 21-tiden på långfredagen när en polis skulle förhindra bråk mellan två grupper. Enligt uppgifter till Norrtelje Tidning har polismannen använt kraftigt våld mot en man i 25-årsåldern.

Annons

Två mindre grupper började bråka på Eckerölinjens färja mellan Åland och Grisslehamn. Efter att ha åkt skilda bussar till Norrtälje, träffades de i gångtunneln under Estunavägen. Strax efter kom en polis skrikandes för att förhindra bråk. Sedan går uppgifterna isär.

Enligt källor till Norrtelje Tidning har polisen använt batong och kraftigt våld mot huvudet på en av männen, som fick föras till Norrtälje sjukhus. Han blödde och svullnade i ansiktet, men tycks ha klarat sig från allvarliga skador. Om batongen eller något annat föremål har orsakat skadorna är inte klarlagt. Det råder också delade meningar om när skadorna har uppstått.

Interna utredare hos polismyndigheten kommer att begära ut rättsintyg från en läkare inom kort. Flera vittnen har förhörts. Vidare utredning får visa om polisen, som är misstänkt för grov misshandel, kommer att få någon påföljd, antingen rättsligt eller som kan påverka hans tjänst hos polisen.

Mer läsning

Annons