Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pepparkaksrullar

Gott, vackert och juligt. Dekorera gärna pepparkaksrullarna med pomeransskal runt om.

Annons

Ingredienser (ca 2 st):

250 g mörk choklad (marabous dark eller chocovic tobago)

1 dl vispgrädde

0,5 msk glykos (finns på apoteket)

50 g osaltat smör

20 st pepparkakor

Gör så här:

Hacka den mörka chokladen och koka upp grädden tillsammans med glykosen. Ta bort kastrullen från plattan och häll i chokladen. Rör ner smöret och fortsätt röra till en jämn smet. Häll upp i en skål och låt stelna. Forma chokladen till runda rullar, ca 3 cm i diameter och 10 cm långa, med hjälp av smörpapper. (Du lägger chokladen på smörpappret och rullar runt pappret och rullar tills du får den form du vill ha). Lägg chokladen i kylskåpet i någon timme, under tiden maler eller krossar du pepparkakorna till ett fint pulver. Ta fram rullarna och låt dem vila en stund i rumstemperatur. Rulla dem sedan i de malda pepparkakorna. Skär dem i tunna skivor, eller ännu hellre, lägg upp rullarna som de är på ett uppläggningsfat tillsammans med en vass kniv så att gästerna själva kan ta för sig så mycket som de vill. Förvara pepparkaksrullarna i kylskåp.

Mer läsning

Annons