Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pedersen in - Hancock ut

APRILSKÄMT. Så har den briserat. Årets bomb i speedwaysverige. Nicki Pedersen har brutit sitt kontrakt med Lejonen sedan han vägrat sänka sin lön med 25 procent. Och efter det kommande transferfönstret gör han debut i Rospiggarna.

Annons

Ja, vi slog till när vi fick chansen. Vi tar över Pedersens kontrakt från Lejonen, samtidigt som de får Greg Hancock i utbyte, säger en källa i Rospiggarna till NT.

Regerande världsmästaren Nicki Pedersen kommer alltså att köra för Rospiggarna den kommande säsongen. Möjligheten uppenbarade sig när Lejonen ville sänka samtliga sina förarlöner med 25 procent, något som dansken vägrade.

Enligt vad NT erfar så kontaktade då Pedersens agent, dansken Preben Avdtalsbrodt, Rospiggarna med en förfrågan om Pedersen kunde få plats i laget.

Jag vill inte gå in på hur det gick till, men han kommer att köra för oss i år, till att börja med, men det kan bli längre, säger källan i Rospiggarna.

Genom att Nicki Pedersen är betydligt dyrare än Rospiggarnas trotjänare Greg Hancock, tvingar Rospiggarna nu Hancock att gå i motsatt riktning då klubben inte har råd att ha båda stjärnorna.

Men det var inget svårt val för oss. Visst, Greg har gjort det okej hos oss i många år, men vi måste tänka på framtiden, säger källan. Nicki är yngre och som jag ser det kan han väl axla den ledarroll i laget som Hancock haft.

Rospiggarna tar nu över det kontrakt Pedersen hade med Lejonen, ett kontrakt i mångmiljonklassen.

Hur ska det finansieras?

Det vet vi inte ännu. Men det brukar ordna sig på något sätt, en sådan här chans får vi inte missa.

Handlar det om en utomstående finansiär?

Vill inte gå in på det, men, jag kan säga så här, i slutändan kan vi ju alltid vända oss till kommunen, det har ju fungerat förr.

Mer läsning

Annons