Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Passionscremecaramel

Följ receptet till punkt och pricka och du får en famtastisk creme caramel som bara smälter i munnen.

Annons

Ingredienser (7 st):

7 st suffléformar eller liknande form med raka kanter.

Karamell till formarna:

150 g socker

150 g vatten

1 passionsfrukt

30 g passionspuré

Creme caramel-smet:

500 g mjölk

130 g socker

100 g ägg

90 g äggula

1 passionsfrukt

Gör så här:

Karamell: Värm socker och vatten i en kastrull till den blir gyllenbrun. Tillsätt passionsfruktkärnorna och purén. Var försiktig eftersom det kan stänka när sockret är hett. Rör runt till det blandat sig med sockret. Tag av från värmen. Häll lite sockermassa i botten på varje form och vänd runt så det kommer lite socker upp på kanterna. Akta fingrarna, sockret är JÄTTEvarmt! Låt stå i rumstemperatur till äggsmeten är klar.

Creme caramel: Koka upp mjölk, hälften av sockret och passionsfruktkärnorna.

Dra av från värmen. Vispa ihop ägg, äggula och resten av sockret. Vispa ned i den varma mjölken och blanda ordentligt. Sila smeten. Häll smeten i formarna med karamell i botten. Grädda i vattenbad (Ställ formarna i en långpanna och fyll upp med vatten till ca 2/3 av formarna.) ca 40 minuter i 150 grader. Låt stå kallt över natten.

När det är dags för servering, ta en liten kniv och värm knivbladet i hett vatten. Skär försiktigt längs kanten och själp upp på ett serveringsfat.

Tips!

Får du lite karamell över kan du ta en sked och skrapa upp lite sockermassa, häll den i en tunn stråle och linda strålen försiktigt om en stålpinne till långa spiraler. Det är fint att dekorera din dessert med!

Mer läsning

Annons