Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påsken var rena godiset

Härligt, mysigt, varmt och gott. Omdömena var lysande positiva när vi frågade varandra hur helgen varit. Lite sol vid husknuten, god mat och umgänge är gott för själen.
 

Annons

Påsken var rena godiset i år, inte bara bokstavligt. Lite ljusröda nästippar, bruna kinder och pigga blickar vittnar om skön återhämtning. Och det behöver vi i dessa tider av oro för jobb och ekonomi.

Själv slutade jag förra veckan med att siffrorna snudd på hoppade framför ögonen. De var för höga, för stora och svåra att minska. Varje inköp bör ses över, tiderna är snåla. Men för de sparade kronorna riskerar någon annan att förlora jobbet.

Fruktkorgen, behövs den? Och hur är det nu med fredagsfikat, är det nödvändigt? Eller sporttabellerna på nätet, vill ni verkligen läsa dem? Det är dags för en ny prognos på tidningen. Jag ser återigen över utgifterna, fast det var alldeles nyss vi sparade några miljoner kronor. En klen tröst är att vi inte är ensamma, om det nu är någon tröst alls? Aftonbladet tappar upplaga och ser över sina kostnader, och plötsligt har tryckeriet här i Norrtälje förlorat en av sina stora kunder. Samtidigt förlorar kommunen intäkter och ser över sin budget. Fler jobb kommer att försvinna, spår kommunledningen.

Men det finns också hopp. Norrtelje Tidning går bra. Vi drar in pengar, inte fullt lika mycket som i fjol men ändå, vi tappar betydligt mindre än många andra i samma bransch. Det glädjer oss eftersom det beror på att ni fortsätter att läsa tidningen. Samtidigt strömmar spekulanterna åter till visningar av skogstorp och skärgårdshus i Roslagen. Jakten går efter drömstället, där någon kan fira nästa påsk, med sol på verandan och släkt eller vänner till middagen.

Apropå släkt eller vänner, förresten, jag firade påskhelgen med både och. Makens bröder med familjer och svärmor trängde ihop sig med oss på det gemensamma lantstället. Cancern härjar i lägret. Barn oroas över en sjuk pappa och farbror. Och ändå har vi det just varmt, gott och mysigt.

Det ger perspektiv på prognosen. Fruktkorgen behövs, fikat ger enkelt möte i vardagen och sporttabellerna utökas.

Mer läsning

Annons