Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Papegojan som vägrar komma hem

Jakten på den mörkröda papegojan fortsätter. I dag har den setts flyga omkring vid Björhövda gård.

Annons

Så låter papegojan

Det är nu sex veckor sedan som papegojan Emil rymde från sitt hem i Vettershaga. Fågleägare William Chramer har sedan dess fått ett tiotal tips om var den stora aran har befunnit sig.

Många har sett honom flyga medan andra har hört honom. Han har ett karaktäristiskt läte. Det låter som en råbock. Eller som ett skrikande barn, säger William Chramer. 

För två veckor sedan fick han tips om att fågeln var i Hägernäs i Täby. Tipset innan kom från Penningby och när NT skrev om den förrymda papegojan den 1 september hade lockropen hörts i Grind. Varje gång har en känsla av hopp vaknat i William Chramers hjärta.

Han kan flyga två-tre mil om dagen så det är inte konstigt att tipsen kommer från helt olika håll, säger han. 

På tisdagen sågs Emil flyga tvärs över vägen och ner i en dunge bakom Björhövda gård vid norra delen av Vätösund. När uppgiften nådde William Chramer lastade han genast in hundarna och den nyaste familjemedlemmen - aran Filip, i bilen och gav sig ut i skogen för att söka sin bevingade vän. Att han har köpt en ny papegoja förklarar han med ett milt leende och en axelryckning.

Längtan blev för stor. 

Så länge det finns frukt på träden och färska kvistar att gnaga på så kommer Emil inte att lida brist på mat. Och så länge det finns hopp kommer William Chramer fortsätta papegjojjakten.

Jag är en envis rackare. Jag måste fortsätta att hitta meningen med livet.

Åsa Forsberg 

[email protected]

Läs tidigare artikel: 

Papegoja på rymmen

Mer läsning

Annons