Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Panettone

Julkaka med italienskt ursprung. Man kan servera den här lite torrare kakan med några matskedar ingefärslag från sina heminlagda päron.

Annons

Panettone:

1,25 dl mjölk

40 gram jäst

7 dl vetemjöl

1,5 dl socker

6 st ägg

0,5 tsk salt

2 dl flytande margarin (becel)

75 gram suckat

75 gram syltat apelsinskal

200 gram russin

Dessutom:

2 msk flytande margarin

Gör så här:

Sätt ugnen på 220°c

Ljumma mjölken och rör ut jästen i den.

Tillsätt lite av mjölet och 1 tsk socker.

Ställ degen att jäsa 15 minuter.

Rör ner resten av sockret, ägg och salt.

Häll i resten av mjölet och smöret. Ta lite åt gången.

Till sist blandar du i hackat apelsinskal, suckat och russin.

Lägg degen i smord form (2,5 liters form). Låt den stå övertäckt i 20 minuter.

Grädda kakan 50 minuter i 220°. När halva gräddningstiden gått, penslas ytan med smält smör.

Låt kakan svalna innan den stjälps upp.

Mer läsning

Annons