Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pakis köttbullar

Paki kokar sina köttbullar innan hon steker dem. Resultatet blir extra saftiga köttbullar som man bara behöver lite fett i pannan för att steka.

Annons

Ingredienser:

0,5 dl skorpmjöl

1 dl vatten

2 msk pulverbuljong (t ex oxbuljong)

1 ägg

1,5 tsk salt

1 krm vitpeppar

0,5 riven gul lök

300 gram nötfärs

Gör så här:

Lägg skorpmjöl att svälla i vatten blandat med buljong.

Blanda i ägg, salt, peppar och lök.

Lägg till köttet och blanda det väl. (jag kör gärna allt i mixer).

Blanda 1 msk buljong med ca 1,5 liter vatten och låt det koka upp, sänk sedan värmen. Forma därefter ca 1 matsked köttsmet till köttbulle och kasta ner i buljongen vartefter. Ta upp köttbullarna med hålslev när de flyter till ytan, stek sedan de nästan färdigkokta köttbullarna i olja blandat med lite margarin.

Mer läsning

Annons