Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På väg - med och utan varg

Annons

Trafikinfarkten är kronisk i sommar - igen. Jag som länge njutit av att ha lämnat Stockholmsköerna bakom mig sitter nu åter fast i en stillastående bil. En vanlig måndag vid tretiden nådde kön ut till motorvägen.

Varje år samma visa, ingen sommar utan kö.

Norrtälje kommun tredubblar sin befolkning på sommaren. Men på Stockholmsvägen känns det som om vi blivit fem gånger så många - minst. Detta trots att man förra sommaren byggde bussfickor vid hållplatserna som tog bort en av orsakerna till trafikstockningarna. Men i gengäld byggs det nu för fullt på gamla parkeringsplatser så bilarna har ingenstans att parkera. Kanske kör vi bara runt och runt…

Egentligen borde jag känna mig hemmastadd, jag brukade ofta ta bilen även till mitt gamla jobb i Marieberg strax väster om Stockholms tullar. Från mitt hem tog det omkring en kvart att köra om jag var ensam på vägen, till exempel mitt i natten. Men när jag tog mig till jobbet i morgonrusningen tog det omkring 45 minuter - varav alltså en halvtimme i kö. Till Norrtälje har jag omkring sju mil längre resväg, men det tar bara en extra kvart att åka. Om det inte är sommar vill säga.

Det är sommar på flera sätt. På redaktionen brottas vi med att folk har semester och plötsligt är det ingen som kan förvandla den utmärkta läsarfilmen på en varg till rätt format för att läggas ut på vår hemsida. Själv är jag ingen teknisk fantom, och när både ordinarie webbredaktör, vår filmkunnige fotograf och ordinarie it-tekniker har semester samtidigt ser jag hur sårbara vi är. Vikarierna sliter med vargfilmen medan jag hjälplöst tittar på.

Och så slutar det säkert med att vi ringer den ledige och stör, igen. Men jag drar mig för det i det längsta. Artikeln om ständig uppkoppling i dagens tidning känns plötsligt väldigt aktuell - och jag skäms lite över att vara den där chefen som inte låter medarbetarna vara.

Här blev jag avbruten i skrivandet…av en telefonsignal från webbredaktören. Ha!

Han skulle meddela att han löst det tidigare problemet med vår e-tidning och vips så fick han ta hand om nästa.

Se resultatet av hans insats - vargfilmen - på

http://www.norrteljetidning.se/site/page/1385?folder=nyheter=Varg

Mer läsning

Annons