Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ost- och sparrispajer

Små, snabbgjorda smördegspajer fyllda med sparris och ost är goda både varma och kalla. Laga dem samma dag gästerna kommer och täck de färdiga pajerna med folie fram till servering.

Annons

Ingredienser (20 st):

1 färdigkavlad smördegsplatta

1 ägg

2 buntar grön sparris ( 1 pkt fryst, ca 200 gr, går också bra)

1 knippa salladslök

3 dl riven, lagrad ost som smälter bra

4 äggulor

3 dl gräddfil

0,5 dl finklippt gräslök

salt

små engångspajformar

Gör så här:

Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 3 minuter, spola sedan av i kallt vatten. Ansa och skiva löken, skär ut 20 kvadrater ur den kavlade smördegen. Lägg degplattorna i formarna så att kanterna hänger lite utanför, pensla plattorna med uppvispat ägg.

Skär av sparrisknopparna och lägg dem åt sidan så länge. Dela resten av sparrisen i mindre bitar. Fördela sparrisbitar, lök och ost i formarna. Rör samman äggulor, gräddfil och gräslök; smaka av med salt och peppar. Skeda över blandningen i formarna och toppa med sparrisknopparna. Grädda i 22 grader varm ugn i ca. 15 till 20 minuter, eller tills fyllningen stannat.

Mer läsning

Annons