Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ost- och skinkpaj

Snabblagad ost- och skinkpaj med smart pajbotten som inte behöver vila i kyl eller kavlas innan den används. Att mjölk- och äggstanningen hettas upp innan den hälls över pajen förkortar tillagningstiden i ugn.

Annons

Ingredienser (4 port)

150 g margarin

2 dl vetemjöl

0,5 dl grahamsmjöl

250 g rökt, strimlad skinka

3 dl riven ost

3 ägg

5 dl mjölk

salt

grovmalen svartpeppar

Gör så här:

Smält margarinet, blanda i de bägge mjölsorterna degen ska vara ganska lös.

Lägg degen i en pajform och dra genast ut den varma degen med en degspade bara på botten, det här pajskalet ska inte ha några kanter.

Grädda pajskalet i ca 15 minuter i 200 graders ugnsvärme.

Lägg i skinkan, krydda efter behag och lägg sedan på osten.

Häll mjölken i en kastrull och värm upp den till 40 grader, lägg i de vispade äggen och häll blandningen över pajen.

Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Mer läsning

Annons