Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olle Jansson (S) fyller 60 år: "Firar med öppet hus i Folkets hus"

Lördagen den 2 december fyller kommunalrådet Olle Jansson 60 år.

Annons
Olle Jansson (S). Foto: Anna Müller

Olle Jansson föddes den 2 december 1957 på Hallstaviks BB. Han är uppvuxen i Herräng och bor i dag i ett gammalt soldattorp mellan Rånäs och Knutby.

– Det är ett av Rånäs äldsta hus, från slutet av 1600-talet. Vi trivs jättebra här och har hästar och får, säger han.

Han har ett stort idrottsintresse och gick skidgymnasiet i Torsby, och därefter utbildade han sig till fritidsledare på Bosön folkhögskola. Han har varit aktiv politiker sedan mitten på 1990-talet och sedan valet 2014 ägnar sig Olle Jansson åt politiken på heltid. I dag är han kommunalråd för Socialdemokraterna och ordförande för barn- och skolnämnden i Norrtälje.

– Jag har alltid jobbat med barn- och skolfrågor, både som fritidspolitiker och förtroendevald. Det är ett intresse som jag har haft, berättar Olle Jansson.

Utöver politiken har han varit ordförande och jobbat som fritidsledare inom Rånäs 4H, varit verksamhetschef på 4H i Stockholms län och jobbat som studieorganisatör åt Studiefrämjandet. Han har även varit ordförande i Norrtälje Arbetarekommun och Stockholms läns Ungdoms Samarbetsorganisation, som arbetar för att skapa bra förutsättningar för barn- och ungdomsverksamhet.

Hur ser du på framtiden?

– Jag kommer att hålla på med politik nästa mandatperiod också, om jag får förtroende att göra det, och kanske något förtroendeuppdrag som lockar. Det beror på om jag får ha hälsan och orkar ha engagemanget uppe, säger Olle Jansson.

Hur firar du födelsedagen?

– I dag, fredag, kommer jag att ha öppet hus på Folkets hus i Norrtälje och bjuda på smörgåstårta och kaffe. I morgon blir det fest för släkt och vänner.

Mer läsning

Annons