Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklar framtid för Väddö vårdcentral

Allianspartierna i Tiohundranämnden vill utreda en upphandling av verksamheten vid Väddö vårdcentral och Älmstagården.
Anledningen är den läkarbrist som råder, både på äldreboendet och vårdcentralen.

Annons

Vi vill att e tt förslag tas fram till sommaren. Sedan kan vi bestämma om det är hållbart att gå vidare, säger ordföranden i Tiohundranämnden, Lena Cronvall Morén (m).

Inom ramen för äldreplanen vill man inom Tiohundra att en samordning ska ske mellan primärvård, hemtjänst, särskilda boenden och dagverksamhet.

I Älmsta finns vårdcentral med husläkare och äldreboendet Älmstagården. De läkartjänster som hör hit har under det senaste året haft läkare från bemanningsföretag.

I Älmsta har det inte blivit den stabilitet som vi önskat, och med ett förslag på upphandling vill vi ha ett nytt koncept för de boende i Älmsta och se om vi kan nå längre, säger moderata ordföranden Lena Cronvall Morén.

När förslaget är framtaget och politikerna kan ta ställning till hur det ska lösas kan dröja ett bra tag.

Vi hoppas att få till en lösning som går att genomföra, men inte förrän tidigast under nästa år, säger Cronvall Morén.

Tiohundranämnden var inte enig i sitt beslut. Allianspartierna var överens, men socialdemokraterna vill begränsa förslaget om upphandling till att bara gälla vårdcentralen, och inte äldreboendet.

Bakgrunden till det är dels att det varit svårt att rekrytera läkare till Älmsta, dels att vi vill ha en renodling av förslaget. De borgerliga vill lägga ett helhetsansvar för hela primärvården i uppdraget. Det gör det komplicerat för små företag att lägga ett anbud. Och det finns ingen anledning att ändra en verksamhet på Älmstagården som fungerar perfekt, säger socialdemokraten Håkan Jonsson.

christina.g[email protected]

Mer läsning

Annons