Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ögongodis för bilentusiaster

Den 12 juli är det dags igen.
En brummande favorit i repris för alla bilentusiaster.

Annons

Det handlar givetvis om Europas största bilutställning - American Car Show.

Ja, vi har hållit på i över 30 år nu. Evenemanget blir bara större och större. Det här är en riktig succé, säger Lars Öhman, på Yankee Ranch i Norrtälje.

I år räknar man med 1 500 utställningsbilar till Norrtälje plus ett dussin fräsiga Power boats i hamnbassängen. Det kommer även att serveras mat, dryck och ljuv musik. Tivolihjulen kommer att snurra. 

I år spelar Rock-Olga, Rock-Ragge, Little Gerald, Norrtäljebandet Cover Crew Band, T-Cats samt den Rockande samen. Vi försöker satsa på ett koncept som ska passa de flesta. Det gäller också bilarna, det är bredden som skapar tjusningen, säger Öhman. 

Kollegan Patric Larsson håller med. Han är övertygad om att en blandning av riktiga pärlor och mindre renoverade modeller ger störst behållning för publiken.

Folk blir ju alldeles övermättade om de endast bjuds på det allra värsta, säger Patric Larsson.

I år sker insläppet klockan sju på lördagmorgonen. Lars Öhman råder utställarna att vara i tid, det kan löna sig, i alla fall om man är sugen på en bra plats.

Många vill stå i Societetsparken. Och det är klart, det är bästa läget. Är det dessutom fint väder kommer platserna att fyllas till bredden, säger han. 

För att öka framkomligheten för besökarna kommer det även i år att placeras en bro över hamnbassängen. Den kommer endast att vara till för ångtrafikanterna men skapar ett smidigt flöde mellan utställningsplatserna. På myndigheternas begäran kommer det även att placeras ut däck utmed Bergsgatan för att skydda gångtrafikanterna från att vingla ut i vägen. Det behövs mycket folk för att få allt att klaffa. Totalt är det ett sextiotal aktiva Yankee Ranch-medlemmar som arbetar ideellt med att i ordningställa showen. Årets intäkter är nödvändiga för nästkommande års evenemang.

Stämningen är alltid på topp, enda orosmolnet är vädret. 

Det är vår största skräck. Blir det ösregn och kallt går vi med brakförlust. Så enkelt är det. Vi får bara hoppas att vädergudarna är med oss, säger Lars Öhman.

Katarina Hansson

[email protected]

American car show bjuder på smaskigt ögongodis för frälsta bilentusiaster. Americanare i olika modeller och årgångar radas upp för att granskas och bedömmas. Foto: Christin Olsson

Äger rum:

American car show den 12 juli

Insläpp: från 07.00 för utställningsbilar

Insläpp: från 11.00 för publiken

Entré: 100 kronor. Gratis för barn under 15 år i målmans sällskap

Dagen avslutas: 17.30 med prisutdelning 

För mer information: www.yankeeranch.com

Mer läsning

Annons