Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu syns det tredje jobbskatteavdraget

Det var med stor glädje som vi i alliansen presenterade det tredje steget i jobbskatteavdraget, vilket nu kommer att märkas i lönekuvertet redan från januari.
Den ytterligare skattesänkningen per månad blir mellan 204 och 325 kronor för det stora flertalet i Stockholms läns skärgårdskommuner, samtidigt som det totala jobbskatteavdraget för heltidsarbetande blir cirka 1 200-1 600 kronor i månaden.

Annons

För oss i alliansen handlar dessa skattesänkningar inte bara om en markering att det skall bli mer lönsamt att arbeta. Vi vill med denna satsning också klargöra att vi anser det oerhört viktigt att underlätta vardagsekonomin och vardagslivet för alla löntagare. I tabellen till höger redovisas för hur effekten av alliansens jobbskattereduktion i olika månadsinkomstlägen och med skattesänkning per månad ger för boende i skärgårdskommunerna.

Till de positiva förändringar som nu sker med alliansens jobbpolitik skall skattereduktionen på hushållsnära tjänster (från dececember 2008 inkluderande ROT) också läggas. Den nya reformen ger hushållen stimulans att anlita vita tjänster och bidrar därmed till fler riktiga jobb och ökade skatteinkomster. Enligt branschens egna prognoser kommer hemtjänstsektorn att öka ytterligare med över 60 procent bara i år.

Tyvärr har vänsterkartellen utifrån ideologiskt grumliga motiv klargjort att man utan några som helst betänkligheter har för avsikt att stänga ner hela hemtjänstbranschen, såväl som att höja skatten för låg- och medelinkomsttagare, om man vinner valet 2010. Detta är beklagligt. I en tid då den globala finanskrisen onekligen påverkar Sveriges ekonomi och arbetsmarknad är det viktigt att vi underlättar för vanliga löntagare att klara ekonomin och att vi stimulerar tillväxtbranscher för att skapa fler jobb.

Mer läsning

Annons