Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

► Nu lanseras Plus – det här betyder det för dig

Fem frågor till deskchefen Fredrik Lindh, som ansvarar för implementeringen av Plus på Norrtelje Tidning.

Annons

Vad är Plus?

– Plus är en märkning. Alla som prenumererar på något av våra paket har tillgång till det plusmärkta innehållet på norrteljetidning.se och i appen. Du som redan har en prenumeration behöver bara aktivera ditt konto på webbsidan www.norrteljetidning.se. (om du har gjort det efter 7 september 2016 räcker det med att logga in).

Varför ska NT börja med Plus?

– Vi har en ovanligt stark papperstidning och vi når fler än någonsin i våra digitala kanaler, men vi behöver också hitta nya affärsmodeller för att kunna garantera genomarbetade lokalnyheter i framtiden. Allt fler vill ta del av lokala nyheter i mobilen. Tajmingen känns perfekt.

Vad menar du med att tajmingen känns perfekt?

– Att vi har byggt en bra grund på sajten och appen och vi ser att det finns ett ökat intresse att prenumerera på digitala tjänster jämfört med för några år sedan. Den tekniska lösningen som nu finns framtagen gör Plus-tjänsten lätt att använda.

Vad får man för pengarna?

– För en kostnad motsvarande en lite finare dagens lunch får du som Plus-kund en hel månads unik, lokal journalistik i form av personporträtt, krönikor, granskning av makthavare, kartläggningar av lokalsamhället, tv-reportage, tillbakablickar och mycket mer.

Vad kommer att fortsätta att vara öppet för alla?

– Blåljusnyheter, livesändningar vid stora nyhetshändelser, politiska beslut, sportresultat, ledare, debatt och en hel del nyheter som kommer från pressmeddelanden och sociala medier. Uppskattningsvis kommer ungefär hälften av artiklarna vara plusmärkta.

– Vi har byggt en bra grund på sajten och appen och ser att det finns en betaljvilja, säger Fredrik Lindh, deskchef på Norrtelje Tidning.

Mer läsning

Annons