Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ännu fler bilderGötheborg slog rekord i Norrtälje

På torsdagskvällen avseglade ostindiefararen Götheborg från Norrtäljes hamn. Besöket har varit en succé för både näringsidkare och kommuninvånare.
– En dag besökte 4 400 människor båten. Så mycket folk har det inte varit i någon annan stad, sa Annica Norström, turistchef i Norrtälje.

target=”_blank”>Se fler bilder här!

Webb-tv: Se när Götheborg anlöper Norrtälje!Klicka sedan på Ostindiefararen till höger.

Annons

Tusentals personer hade samlats i hamnen för att ta farväl av ostindiefararen Götheborg.

Sammanlagt har cirka 10 000 personer gått ombord på ostindiefararen Götheborg. Men man räknar med att ungefär lika många har kommit och beskådat henne på håll. Intresset har varit enormt bland både näringsidkare och kommuninvånare.

När man summerar de tre dagarna hon varit här kan man konstatera att det hela gått över förväntan. Många har besökt kommunen under dessa dagar så det har varit en bra reklam för staden, säger Dan Löfgren, näringslivschef i Norrtälje. 

Götheborg har tidigare besökt bland annat Stockholm och Visby, men där var intresset svalare.

Det har av någon anledning gått mycket bättre i de mindre städerna. Kanske beror det på att evenemanget blir så stort här och att man gör mer reklam än i storstäderna, säger Kristin Hamdan, presschef för ostindiefararen. 

På onsdagen besökte ungefär 4 400 personer båten, vilket var rekord i antal besökare.

Dan Löfgren tror att liknande evenemang mycket väl kan anordnas i staden i framtiden.

På lång sikt var det här en satsning i staden. När andra som är inblandade i liknande evenemang ser vilken framgång det här besöket har varit så kanske de tänker på Norrtälje nästa gång de anordnar någonting. 

Klockan 21. 30 avseglade Götheborg från Norrtälje hamn. Den som vill se mer av fartyget kan bege sig till Gävle, som är nästa anhalt.

Lina Jonsson

[email protected]

0176-79558

Totalt har cirka 10.000 personer klivit ombord på Götheborg och minst dubbelt så många har beskådat henne från hamnen. Foto: Anders Sjöberg

Läs alla artiklar om Götheborgs besök i Norrtälje på www.norrteljetidning.se/sommar. Klicka på länken till nyhetsarkivet.

Följ ostindiefararens rutt i Östersjön

Mer läsning

Annons