Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nötsnittar

Annons

Ingredienser (ca 20 st):

Deg:

2 dl vetemjöl

100 g smör

2 msk vispgrädde

Fyllning:

75 g hasselnötter

10 st sötmandlar

1,25 dl florsocker

2 äggvitor

1 äggula till pensling

Garnering:

hackad mandel

Gör så här:

Blanda mjöl och klickar av kallt smör. Hacka samman till en grynig massa. Tillsätt grädden och arbeta snabbt samman till en deg. Låt degen vila kallt i ca 30 minuter och gör fyllningen under tiden. Sätt ugnen på 200 grader. Mal hasselnötterna och mandeln, blanda med florsockret och äggvitorna. Kavla ut degen till en platta, ca 12x45 cm. Bred på fyllningen över plattan och vik in från långsidan i tre delar på längden. Vänd så att skarven kommer nedåt.

Pensla med äggulan och strö på hackad mandel. Skär i sneda kakor och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Mer läsning

Annons