Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrtäljekrog utesluts ur SHR

Kaffeskeden AB, som driver Norrtäljerestaurangen Ett glas, har uteslutits från SHR, Sveriges hotell och restaurangföretagare. En ovanlig åtgärd som bara drabbar två till fyra av förbundets medlemmar varje år.

Annons

SHR, är den största bransch- och arbetsgivarorganisationen för hotell och restauranger i Sverige.

Innan ett företag blir antaget som medlem hos oss nagelfars det noga. Man måste också skriva under på att man följer vårt etikprogram, säger Eva Larsson, vice vd för SHR.

En av punkterna i programmet är att betala skatter och avgifter i tid.

I mitten på augusti skickade vi ett brev till Håkan Cederwall. Där förklarade vi att Kaffeskeden AB riskerade att uteslutas eftersom de inte betalat sin avgift till oss på två år och inte heller betalat sina skatter i tid. Vi fick inget svar på brevet.

Eva Larsson har istället själv ringt Håkan Cederwall för att ge honom en chans att förklara sig innan uteslutningen var ett faktum.

Han var väldigt tillmötesgående, men företaget har uppenbarligen inga möjligheter att betala, säger hon.

Medlemsföretagens avgifter beror på företagens storlek. Exakt hur stor Kaffeskeden AB:s skuld är vill Eva Larsson inte säga. Vid SHRs styrelsemöte under fredagen beslöts att Kaffeskeden AB skulle uteslutas med omedelbar verkan.

Beslutet påverkar inte möjligheten att driva företaget vidare men är en kraftig markering mot det sätt som företaget sköts. SHR har cirka 4 500 medlemsföretag i hela landet, antalet uteslutningar är få.

Det rör sig om mellan två och fyra stycken per år, säger Eva Larsson.

När NT talade med Håkan Cederwall i går ville han inte kommentera uteslutningen.

Mer läsning

Annons