Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrtäljeföretag får mångmiljonorder

Norrtäljeföretaget Visma retail AB ska leverera kassasystem till Expertkedjans 950 butiker i Norden.
– Det är den absolut största affären hittills för oss och för hela Vismakonceren, säger Thomas Nordqvist, vd på Visma retail.

Annons

I dag, tisdag, offentliggörs avtalet mellan IT-företaget i Norrtälje och hemelektronikkedjan Expert. Exakt hur mycket kontraktet är värt vill Thomas Nordqvist inte uppge.

 Men det handlar om en mångmiljonaffär, säger han. 

Visma retail håller just nu på att nyanställa 18 personer. Uppgörelsen med Expert gör att bolaget behöver växa ytterligare.

 Vi blev 25 fler förra året och ökar med lika många i år. Nästa år behöver vi rekrytera minst tio personer. Med den utvecklingen blir vi trångbodda om två-tre år, säger Thomas Nordqvist.

Även om företaget växer ur lokalerna blir det kvar i Norrtälje, enligt Thomas Nordqvist. Här har Visma retail i dag 80 anställda. Dessutom jobbar 30 personer på kontoret i Västerås. 

Så här långt har bolaget varit mest framgångsrikt inom livsmedelsbranschen där man är marknadsledande i landet vad gäller IT-lösningar. Ica, Coop, Bergendahls och Vi är några av kunderna.

Nu vill Norrtäljeföretaget öka sin närvaro på fackhandelsområdet. Sedan tidigare finns kedjor som Blomsterlandet och Intersport i kundstocken. Nu sväller den rejält i och med Expertaffären. 

Med start från halvårsskiftet 2009 ska Visma retail leverera kompletta butiksdatalösningar till hemelektronikkedjan.

Avtalet omfattar kassasystem men också IT-system för exempelvis logistik och kundlojalitet.

 Affären är viktig. Vi visar att vi är en nordisk spelare att räkna med, förhoppningsvis kan det resultera i fler avtal, säger Thomas Nordqvist. 

Visma retail hette tidigare RBS men bytte namn när det köptes av Visma hösten 2006. Vismakoncernen består av ett 50-tal nordiska bolag med inriktning på affärssystem och ekonomitjänster. 

Koncernchef Öystein Moe uttrycker flera fördelar med att Expert väljer Visma som leverantör

 Detta är inte bara ett stort avtal mätt i själva kontraktsvärdet. Det är också ett särskilt viktigt avtal för Vismas satsning i Norden, säger han. 

Johan Sverke

0176-79587

[email protected]

Visma retail AB- Huvudkontoret ligger i Norrtälje där 80 anställda finns.

- Bolaget omsätter 120 miljoner kronor och ingår sedan 2006 i Vismakoncernen.

- Koncernen har 2 700 anställda i ett 50-tal bolag i Norge, Danmark, Finland och Sverige.

Mer läsning

Annons