Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrtäljebo kör bäst i världen

Först vann Roland Ehnström Virtual Grand Prix 2007. I helgen vann han den virtuella motsvarigheten till VM på Monza, V-WTCC.

Annons

Norrtäljebon Roland Ehnström är en av världens bästa bilförare. I varje fall när det handlar om bilkörning i simulator. Med 0,04 sekunders marginal vann han i inofficiella VM, V-WTCC på Monza i helgen.

Finalen hade föregåtts av ett antal presterade varvtider på internet. För de som gick vidare väntade sedan race på internet och sedan fem semifinaler på olika platser i Europa. Från den femte och sista finalen som kördes på Mantorp i samband med STCC-finalen gick en tysk spelare, en estländare och Roland Ehnström vidare till finalen på Monza.

- Av de fjorton som körde semin på Mantorp var tio svenskar, men bara jag gick till final, säger Roland Ehnström i en intervju på Svenska Bilsportsförbundets sajt, sbf.se.

Det första finalheatet tog 18 minuter och två sekunder att köra. Det är 12 sekunder snabbare än än det riktiga WTCC racet. Roland Ehnström vann heatet med en marginal på 0,04 sekunder.

- Första blev ett riktigt häftigt race. Jag och fransmannen Bastien Bartsch gick sida vid sida över mållinjen. När vi närmade oss mållinjen körde jag en halv kilometer i timmen snabbare än han, det var spännande, säger Roland Ehnström till sbf. se.

I det andra heatet slutade han trea vilket sammanlagt gav honom titeln världsmästare. Förutom en ny titel att skriva på vistikortet  fick Norrtäljebon Roland Ehnström även en splitter ny Chevrolet HHR.

Roland Ehnström vann en Chevrolet HHR. Foto: Privat

Resultat V-WTCC 2008:1 Roland Ehnström (SWE)

2 Bastien Bartsch (FRA)

3 Markus Könönen (FIN)

Se bilder från finalen på Svenska bilsportsförbundets sajt

Mer läsning

Annons