Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrtälje får sin första affärsklubb - för män över 40

Kommunens kvinn­liga företagare har Freija och flera andra nätverk. Nu får männen sin mötesplats – Manhood club.
Här ska mogna affärsmän få företagsrådgivning eller bara träffas över en fika.

Annons

I morgon, tisdag, invigs affärsklubben i Norrtälje. Bakom initiativet står Leif Sparrman, koncernchef i Existgruppen som sysslar med bland annat affärs­utveckling. 

Sparrman har ett förflutet i kommunen och återvände till Norrtälje för knappt två år sedan. Med tiden har idén om Manhood club vuxit fram.

 Det är ett unikt koncept i Sverige, säger han och syftar på att låta en kläd- och livsstilsbutik finansiera en herrklubb för män över 40. 

Butiken säljer exklusiva märken av kostymer, skor och slipsar men även parfymer och cigarrer. Innanför butiken ryms klubben där medlemmarna kan låna böcker, ha vinprovning, lyssna på föredrag och umgås. På övervåningen finns även konferens- och mötesrum där medlemmarna kan få affärsmässiga råd.

Medlemskapet är gratis men Leif Sparrman sticker inte under stol med att verksamheten på sikt ska generera en del pengar.

 Genom butiken hoppas vi etablera kontakter med lokala företagare, vilket i sin tur kan leda till affärer för oss och andra. 

Enligt Leif Sparrman planerar Existgruppen ytterligare satsningar i Norrtälje.

 Vi har ett överskott av kapital och letar efter investeringsobjekt, säger han. 

Försäljningen av kläder, cigarrer och parfymer väntas inte ge några större överskott. Däremot hoppas Leif Sparrman få omvända Norrtäljes mindre modemedvetna män.

 Här kommer många till affärsmöten i jeans. Det inger inte respekt i min värld och är otänkbart på många andra ställen, säger Leif Sparrman.

Han har jobbat många år som företagsdoktor. Som sådan har han ryckt ut för att hjälpa bolag på fallrepet. 

Intresset för affärsutveckling och rådgivning får nu leva vidare inom Manhood.

 Mottagandet av företag är inte tillräckligt bra i Norrtälje. Entreprenörer måste få stöd, det behövs fler tjänsteföretag i kommunen, säger Leif Sparrman.

Butiken ska då och då bemannas av såväl lokala näringslivsprofiler som representanter från Existgruppens bolag. Först ut är Björn Augustin, vd för Business creator AB, ett av Existgruppens bolag. Han finns på plats på onsdag. 

Johan Sverke

[email protected]

Existgruppen

FAKTA Koncernen omfattar tio bolag som är verksamma inom affärsutveckling, IT och kvalitetssäkring.

Gruppen, som startade 1993, har kontor i Stocksund och numera även i Norrtälje.

Mer läsning

Annons