Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nationalteatern spelar på bluesfesten

Den årliga bluesfesten är ett allt annat än blått arrangemang. I år får man även besök av legendariska Nationalteatern.
– Det är ett fantastiskt roligt arrangemang som jag gärna återvänder till, säger basisten Nikke Ström.

Annons

Den 25 och 26 juli i sommar är det dags för årets bluesfest i Norrtälje, som återigen anordnas av Norrtälje bluessällskap. Den första dagen är det blues på stan som gäller, medan arrangemanget på lördagen den 26 håller till vid Kärleksudden. Bland banden som uppträder finns i år Fabulous Thunderbirds med Kim Wilson från USA, lokala band från Rockverkstan/Alternativt ljud och de svenska legenderna Nationelteatern.

Det ska bli jättekul att komma och spela. Jag själv har varit på bluesfesten tidigare och spelat, men detta är första gången tillsammans med Nationalteatern, säger Nikke Ström. 

Fansen och publiken kommer att få en blandad kompott serverad med klassiker som ”Livet är en fest”, ”Kolla, kolla” och ”Doin the omoralisk schlagerfestival”. Trots att Nationalteatern blidades som en utbrytargrupp från ett teatersällskap, Gorillateatern i Lund på slutet av 1960-talet, så har man ingen tanke på att sluta.

Vi håller på så länge det är roligt och att det finns en efterfrågan på oss, säger Nikke Ström som ser fram emot att få spela på Kärleksudden.

Det är ett fantastiskt kul arrangemang och jättefint att spela på Kärleksudden. Jag hoppas på mycket publik och att det blir ett kul gig för alla, säger han.

Kim Nilsson

[email protected]

Några av de artister som ska spela på bluesfesten:

* Fabulous Thunderbirds med Kim Wilson

* Nationalteatern

* Domestic Bumblebees

* Bitter Blue

* Dana Fuchs John Diamond

* Bill Öhrström med band

* Barrelhouse Chuck Trick Bag

* Lokala band från Rockverkstan/Alternativt ljud

Mer läsning

Annons