Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nationaldagsfirande i Societetsparken

– Kära vänner i solen, men framförallt i skuggan. Så började Lennart Jansson sitt inledande tal i societetsparken i Norrtälje då nationaldagen firades med sång och musik.

Annons

Solen värmde, och de flesta som samlats i parken under fredagen tog skydd under trädens svalkande skugga. Nationaldagsfirandet inleddes med du gamla du fria och fortsatte sedan i en kavalkad med sång och musik. 

Anna Liegnell från Sättraby hade dagen till ära klätt sig i en självsydd Sverigedräkt som lyste i solen då hon tillsammans med Rimbo pastorat framförde barnsånger på scenen.

Jag tycker att man ska använda folkdräkterna mer än vad man gör idag. Sverigedräkten är gångbar eftersom den har glada färger, så jag tänkte att det var ett bra tillfälle att använda den idag för att fira lite extra, säger hon. 

Sorlet från besökarna i parken avbröts då och då av den pumpande basgången från en stereo. Det var värsta bilen som ställdes ut till allmän beskådan och som lockade många nyfikna. 

Även dagens prisutdelningar gav många applåder. Konstnären Ingegerd Möller fick mottaga Norrtelje Tidnings och Roslagens Naturskyddsförenings naturvårdspris.

Det är fantastiskt att bli ihågkommen för någonting så fint så jag är oerhört tacksam för det här priset, säger hon.

Norrtälje Tullportsnyckel delades även ut till Therese Baalack på ”En liten smula” då hon har satt Norrtälje stad på kartan med sitt lilla café.

Lina Jonsson  [email protected]

Mer läsning

Annons