Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nanne laddar för musikfest i Norrtälje

På söndag kommer IP sportcentrum att explodera i ett musikaliskt fyrverkeri med allt från pop till rock och klassisk musik. Då besöker Diggiloo-turnén för första gången Norrtälje. – Ni kan vänta er en storslagen föreställning, säger en showsugen Nanne Grönvall till Norrtelje Tidning.

Annons

Hon tar just igen sig efter helgens premiärföreställning som gick av stapeln i Ronneby i Blekinge. Trots nerver från samtliga inblandade tycker hon att första föreställningen gick som på räls.

Det var fantastiskt kul och vi fick en kanonkontakt och ett suveränt gensvar från publiken. Nu är vi sugna på att forsätta med fler urladdningar, säger Nanne Grönvall. 

Sedan 2003 har Diggiloo slagit publikrekord på publikrekord när turnén har rest runt i landet. I år är första gången som man besöker Norrtälje och även första gången som Nanne Grönvall deltar. Och hon ångrar inte en sekund att hon tackade ja.

Det här är en helt fantastisk uppsättning vars koncept jag älskar. Alla artister är i stort sett på scen hela tiden utom när vi byter kläder. Jag gillar att vi ibland körar åt varandra och arbetar som ett team. Alla är lika mycket värda, säger hon.

Hon talar om att det bidrar till en bra gemenskap mellan alla artister som deltar, till exempel Linda Bengtzing, Måns Zelmerlöw och Diggiloo-veteranerna Lotta Engberg och Lasse Holm. Förutom stöttningen på scenen spirar även kamratskapen på fritiden.

Det blir en del resor tillsammans och vi umgås gärna då också. Alla som deltar är härligt gäng som jag avgudar, säger Nanne Grönvall.

Precis som tidigare år är Diggiloo inte enbart inriktad på schlagers utan artisterna sjunger låtar med stor musikalisk bredd med allt från rock till opera och pop. Dessutom finns det flera olika teman som filmmusik och shownummer med ingredienser från Bryssel och Italien, inbakade i föreställningen. Samtliga artister får också chansen att framföra några av sina egna alster.

Jag kommer bland annat att sjunga ”Håll om mig” och Helen Sjöholms ”Du är min man”, säger Nanne Grönvall.

Någon semester för henne blir det dock inte i sommar. Hon jobbar i stället som mest nu eftersom hon tog tre månader ledigt i våras.

Men nu är det jätteroligt att uppträda igen och jag känner att jag och de andra i Diggiloo-gänget har startat tåget på riktigt. Vi ser fram emot att komma och uppträda i Norrtälje, säger hon.

Du har tidigare varit en flitig bloggare på din hemsida, kommer den i gång snart igen?

Ja nu börjar jag skärpa mig efter min ledighet och ska börja skriva ordentligt igen. Vi bloggar även lite för Diggiloo med klipp från showen och liknande.

Nanne Grönvall har själv uppträtt i Norrtälje tidigare i andra sammanhang, men vill nu bjuda kommunborna på något alldeles extra i och med Diggiloo.

Förutom musiken händer så mycket annat. Komikern Thomas Pettersson står för flera roliga humorinslag och det finns även aktiviteter på området innan showen. Det ska vara en fest för hela familjen, säger hon.

Diggiloo börjar klockan 19.00 på söndag på IP sportcentrum.

Kim Nilsson

[email protected]

Medverkande artister i Diggiloo-turnén

Måns Zelmerlöw

Nanne Grönvall

Lotta Engberg

Lasse Holm

Magnus Johansson

Stefan Kim

Thomas Pettersson

Molly Sandén

Mer läsning

Annons