Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mystisk barnvagn avslöjade datortjuvarna – nu söker polisen vagnens ägare

Männen släpade två trunkar med stulna datorer i en barnvagn. Tack vare en lastbilschaufför kunde de gripas, men nu vill polisen se till att barnvagnen hamnar rätt.

Annons
Foto: Fredrik Sandberg. Obs! Barnvagnen på bilden är inte den artikeln handlar om.

Den första november förra året ledde ett ingripande från en lastbilschaufför till att polisen kunde gripa två män som hade väskorna fulla av stulna datorer.

Läs också: Hade stulna datorer i barnvagn – två män anhållna

Lastbilschauffören hade levererat varor till Coop i centrala Hallstavik och stod kvar med sin bil för att få sin lagstadgade vilotid när han fick syn på två personer med varsin stor trunk som gick runt vid butikens lastkaj.

När en av dem försökte ta en varuvagn sa han i från. Och när samme person en kort stund senare gick förbi med en barnvagn i stället så vände sig föraren till polisen.

Polisen i sin tur blev nyfikna på de båda männen och tack vare tips från allmänheten och vaksamma busschaufförer hittades männen vid Gulfmacken vid Sättra.

– Det var bra samarbete över hela linjen, säger Micke Liljekvist, områdespolis i Hallstavik.

När polisen kontrollerade deras trunkar visade de sig vara fulla med datorer som stulits från Långsjöskolan strax innan.

Läs också: Datorer i barnvagn stulna på skola i Rimbo

En sak förbryllar dock fortfarande polisen: vems var egentligen barnvagnen.

Nu har man gått ut med en efterlysning via facebook och hoppas få tag på den rättmätige ägaren. Om någon saknar en vagn som blev stulen vid den här tiden så kan den höra av sig till polisen i Hallstavik och om beskrivningen stämmer återlämnas vagnen.

– Det är en nyare modell och den ser lite speciell ut, mer vill jag inte säga, säger Micke Liljekvist.

Mer läsning

Annons