Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mormor Jennys julbröd

Annons

Ingredienser:

1 liter mjölk

400 g margarin

1,5 tsk salt

1,5 dl sirap

1 tsk fänkål

1 tsk anis

150 g jäst (3 pkt)

2,5 l mjöl

Gör så här:

Smält matfettet och häll på mjölken, värm blandningen till 37 grader. Rör ut jästen i lite av degspadet, tillsätt sedan resten samt sirap och kryddor - fänkål och anis ska krossas lätt. Arbeta in mjöl så att det blir en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 1 timme.

Ta upp degen och dela i 4 delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 1,5 cm tjock. Nagga och skär i bitar (10x5 cm). Lägg på smorda eller bakplåtspappersklädda plåtar och grädda direkt i 300 graders ugnsvärme ca 5-8 minuter tills bröden är gyllenbruna.

Mer läsning

Annons