Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mjuk pepparkaka med lingon

Annons

Ingredienser:

5 ägg

4 dl socker

150 g smör eller margarin

2 dl mjölk

6 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

3 dl lingonsylt

2 msk malen kanel

2 msk malen kardemumma

1 msk malda nejlikor

1 msk malen ingefära

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och koka upp blandningen. Häll ner smör- och mjölkblandningen i äggsmeten under vispning. Blanda mjölet med bakpulver och kryddor, häll blandningen i smeten varvsvis med lingonsylten. Blanda allt väl. Häll smeten i en 2-liters smord- och bröad form eller två mindre. Grädda pepparkakan i mitten av ugnen i ca 1 timme, eller 45 minuter om du väljer att göra två mindre kakor.

Mer läsning

Annons