Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt Preem-rånare gripen

Personalen brottades med rånaren och lyckades blotta hans ansikte för en övervakningskamera. Ett par timmar senare kunde den misstänkte gripas av polis.

Annons

I går kväll vid 19.30-tiden rånade en ensam gärningsman bensinstationen Preem vid Knutby Torg i Norrtälje. Han var maskerad och beväpnad med pepparspray och ett pistolliknande föremål. Men personalen var tuffare än vad rånaren tycktes ha räknat med.

Det förekom ett visst handgemäng då personalen brottades med mannen och lyckades blotta hans ansikte för övervakningskamerorna, säger kriminalinspektör Eje Johansson som utreder rånet.

Rånaren tog sig ur mack-personalens grepp och försvann från platsen på en stulen damcykel. Men eftersom hans ansikte fastnat på bild kunde polisen identifiera en för dem redan bekant person och ett par timmar efter rånet kom beslut om husrannsakan i den misstänktes hem i Norrtälje. Mannen, som är i 25-årsåldern, greps vid 23-tiden och sitter nu anhållen i avvaktan på förhör.

Vi kommer att prata med honom under dagen, säger Eje Johansson.

Polisen har även lokaliserat den kvinna som äger den damcykel med barnsits som rånaren stulit för att använda som flyktfordon. 

Mannen kommer med stor sannolikhet att begäras häktad senare under måndagen. 

Med hänvisning till förundersökningssekretess och den tekniska utredning som ska göras på Preem-macken har polisen bett personalen på bensinmacken att inte berätta några detaljer om rånet för media.

Åsa Forsberg [email protected]

Mer läsning

Annons