Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstankar om grov brottslighet bakom mc-razzia

Razzian mot festen hos en en mc-klubb i Norrtälje kommun under helgen skulle klargöra om det fanns kopplingar till grov organiserad brottslighet. Minst en fullvärdig medlem i Hells Angels deltog i festen.

Annons

Både avdelningen för kriminalunderrättelsetjänst, spaningsavdelningen och närpolisen i Norrtälje deltog i planeringen av tillslaget mot en mc-klubb i Norrtälje kommun under natten till lördagen. Polisens formella skäl för tillslaget var tips om olovlig dryckeshantering under en fest. 600 burkar öl och 30 spritflaskor togs mycket riktigt i beslag. En man som arrangerat festen misstänks för olaglig försäljning av alkohol.

Men razzian motiverades också av att Roslagspolisen ville undersöka eventuella kopplingar mellan den lokala mc-klubben och mc-klubbar som misstänks för grov organiserad brottslighet. Roslagspolisen hade inför tillslaget begärt förstärkning från polispiketen i Stockholm. Även en hundenhet deltog i razzian.

Efter razzian kunde polisen konstatera att en fullvärdig medlem i Hells Angels deltog i festen. Umgänge mellan personer i den lokala mc-klubben och personer från klubbar som misstänks för organiserad brottslighet förekommer, men det finns inga tecken på samarbete kring brott.

NT var i går i kontakt med arrangören för helgens fest men denne ville inte kommentera misstankarna mot honom. Ett tiotal andra personer på festen misstänks för att ha använt narkotika.

Mer läsning

Annons