Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minus för Note

Note redovisar en förlust efter finansnetto (före skatt) på 50,4 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2008.
Kostnader för personalminskningar, bland annat i Norrtälje, tynger resultatet.

Annons

Lågkonjunkturen pressar Note. Elektronikföretaget, som i tisdags varslade ytterligare 24 anställda i Norrtälje, tvingas snabba på med sitt effektiviseringsprogram för att möta prisnedgången och den vikande orderingången.

Försäljningen backade 10 procent fjärde kvartalet förra året men koncernchef Arne Forslund är ändå relativt optimistisk.

Just nu har vi fler orderförhandlingar än någonsin. Vårt nya sätt att jobba, att finnas nära kunderna i Sverige men lägga ut volymtillverkningen till lågkostnadsländer, verkar attrahera många kunder, säger han.

Det senaste varslet i Norrtälje ingår i det paket som ska reducera antalet anställda i Sverige med 100 under första halvåret i år. Kostnaderna för personalminskningarna, 50 miljoner kronor, togs ut under förra årets sista kvartal.

Om man räknar bort den summan hade vi nått ett nollresultat. Det är godkänt med tanke på lågkonjunkturen, säger Arne Forslund.

Med åtgärderna har Note tagit höjd för ett kraftigt försäljningsras. Bolaget ska, om det behövs, klara en volymnedgång på 30 procent och ändå redovisa vinst.

Mer läsning

Annons