Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonfiffel på Rimbo leisure center

Privata uttag, tvivelaktiga konsultkostnader och utlandsresor.
Enligt Skatteverket handlar det om nästan 3,5 miljoner kronor som felaktigt kontoförts på Rimbo leisure center (RLC) AB.

Annons

I fjol gjorde skattemyndigheten en skatterazzia mot Rimbo leisure center. Granskningen avslöjar många oriktiga fakturor och felaktigt bokförda utgifter. För år 2005 handlar det om 1 257 356 kronor och för 2006 om 2 188 244 kronor.

RLC har bland annat fakturerats av systerbolag för tjänster som, enligt Skatteverket, aldrig utförts. Slutsatserna grundas bland annat på att systerbolagen inte haft några anställda som kunnat utföra arbetet.

RLC har bland annat betalat inläggning av parkettgolv och andra hantverksarbeten på olika adresser i Stockholm och Sigtuna samt köp av köksinredningar, skinnmöbler och sängar.

Skatteverket godtar inte heller de avdrag för representation som RLC har gjort för barnmat, barnbio och godis. Verket anser inte heller att resorna, som bland annat gått till Malaga, London och Rio De Janeiro ska betraktas som avdragsgilla arbetsresor.

I sitt omprövningsbeslut har Skatteverket gjort om hela summorna till lönekostnader vilket innebär att det finns 1 111 500 kronor i obetalda arbetsgivaravgifter för de två åren. Eftersom RLC inte längre finns är det osäkert om pengarna alls går att inkräva. Det är inte heller utrett vem som ska tillskrivas den tvååriga lönesumman på 3 445 600 kronor och därmed belastas med restskatt för utkvitterad, oskattad lön.

Mer läsning

Annons