Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midsommarbuffé

Samtliga recept är beräknade för 4 personer. Lägg upp och servera per person på tallrik. Bjud knäckebröd med bitar av paprika- eller dilldoppad brännvinsost till. Garnera med gul vattenmelon, citron, persilja, paprika, en blandad sallad och lollo rosso.

Annons

Citronyoghurt (används både till ägghalvor med räkor och till tårtan)

1 l turkisk yoghurt

2 citroner

Gör så här:

Riv skalet från båda citronerna, rör ner det i yoghurten och låt blandningen stå i kylen i 1 timme.

Roslagsröra:

1 rödlök

1 brk röd löjrom

5 dl av citronyoghurten

400 g varmrökt lax

1 nypa citronpeppar

100 g finhackad dill

Gör så här:

Finhacka rödlöken och blanda allt till en smet. Förvara kallt till servering.

Roslagssill:

1 brk inlgad sill eller löksill (200 g)

1 dl roslagsröra

Gör så här:

Slå av spadet från sillen i en sil och låt den rinna av. Blanda ner sillen i roslagsröran och låt stå i kylen i ca 2 timmar.

Denises stekta strömming:

8 st sillfiléer

3 dl vispgrädde

1 msk dijonsenap

100 g finhackad dill

200 g ströbröd

Gör så här:

Blanda vispgrädden med senapen och dillen. Lägg ner filéerna i blandningen och ställ in i kylen att dra i minst 2 timmar.

Ta fram och panera filéerna, stek dem färdiga i smör tills de har fått en gyllenbrun färg.

Köttbullar:

500 g nötfärs

1 gul lök (liten)

1 krm svartpeppar

1 msk salt

1 krm citronpeppar

Gör så här:

Blanda allt väl till en smet och rulla till köttbullar. Stek köttbullarna i smör.

Jordgubbstårta med rabarber:

Ugn 175 grader

Gräddningstid ca 35 minuter

3 ägg

3 dl socker

3 dl vetemjöl

1 dl hett vatten

1,5 tsk bakpulver

Gör så här:

Smöra och bröa en springform. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vatten, lite i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen, grädda genast i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna och dela sedan kakan på mitten.

Fyllning:

300 g rabarber

1 dl strösocker

500 g jordgubbar

Gör så här:

Skiva rabarberna direkt ner i en kastrull. Slå i strösockret och låt det hela puttra i 5 minuter låt svalna. Bred krämen på tårtbottnen. Bre ett tunt lager citronyoghurt över rabarbern och lägg därefter på 200 g tunt skivade jordgubbar. Lägg på övre delen av tårtan. Bre citronyoghurt över hela tårtan. Garnera tårtan med resterande, hela bär och lägg ruccolasallad runtom på fatet.

Mer läsning

Annons