Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Messing vill stanna - Slabon kör mot Dackarna

Sista matchen med gänget? Nja, inte för lagledaren Mikael Messing i alla fall. Om han får som han vill.
– Jag har sagt att bara det löser sig med Greg Hancock så ordnar det sig nog med lagledare också, säger Messing inför den andra kvartsfinalen mot Dackarna på tisdagskvällen.

Annons

Inför förra säsongen tvekade Mikael Messing länge över om han skulle fortsätta som lagledare. Till sist gav han med sig och det har han knappast behövt ångra. Det starkt nederlagstippade laget från Hallstavik har uträttat stordåd i årets elitserie och den slutspelssaga som tar slut i kväll är att betrakta som ren bonus.

Att vända 30 poängs underläge mot Dackarna är väl en omöjlighet även för Messing och Rospiggarna?

Ja, det är kört att kunna vinna totalt mot dem, säger Messing. Men vi ska naturligtvis avsluta säsongen snyggt och gärna med en seger.

Enligt Messing råder nu lite andra förutsättningar än i fjol när lagledarfrågan diskuterades. Dels saknade klubben vid den tidpunkten en ordförande, dels saknades förare.

Jag kände mig rätt ensam och hade inte så stora förhoppningar när vi tappade till exempel Jonas Davidsson. Men nu ser det bättre ut, säger Messing.

Som väntar på en sak; att Greg Hancock ska skriva på för en fortsättning.

Det löser sig nog och då löser sig lagledarbiten också, säger han. Får vi behålla stommen med Hancock, Gjedde, Kolodziej och Shields och komplettera det med några nya namn så kan det bli riktigt bra. Då har vi chansen att slåss om medaljer och det vore härligt att få avsluta med en medalj. Då har jag liksom varit med från toppen till botten och tillbaka toppen igen med klubben.

Mikael Messing var under söndagen i kontakt med långstidsskadade Adam Shields.

Han är hemma i Australien nu och går med en korsett. Han sa till mig att han bara ska köra igen och har förhoppningar på att redan i vinter kunna köra lite i Australien.

Jag fick dessutom intrycket av att han var mycket intresserad av en fortsättning i Rospiggarna då han trivts enormt och gjort sin bästa elitseriesäsong någonsin.

Efter förra veckans match mot Dackarna på bortaplan sa Messing att Chris Slabon, som då anmälde sig sjuk, ”har gjort sin sista match i klubben”. Nu är han tillbaka...

Ja, jag hade ju inget val eftersom Lubos Tomicek fortfarande har körförbud av läkaren efter sin hjärnskakning. Och Slabon säger sig vara frisk som en nötkärna så det borde ju gå bra då...

Pove Persson

Laguppställningarna till tisdagskvällens kvartsfinal:

Rospiggarna

1. Greg Hancock

2. Charlie Gjedde

3. Janusz Kolodziej

4. Chris Slabon

5. Adam Shields R/R

6. Travis McGowan

7. Andreas Messing

8. Jens Oskarsson

Dackarna

1. Hans Andersen

2. Grzegorz Zengota

3. Fredrik Lindgren

4. Peter Karlsson

5. Andreas Jonsson

6. Nicolai Klindt

7. Ludvig Lindgren

8. Christian Isomettä

Mer läsning

Annons